Even voorstellen

Theo von Banniseht     Gitarist en Leadzanger
Mijn muzikale achtergrond kenmerkt zich door diversiteit.
De basis van mijn gitaarspel ligt in de klassieke muziek.
Dit is duidelijk te zien in de manier waarop ik mijn instrument benader.
Tijdens deze klassieke periode lonkte de elektrische gitaar en spelen in bandjes ook altijd naar mij, hetgeen me tot de veelzijdige gitarist maakte die ik nu ben. Na jarenlang hoofdzakelijk gitaar te hebben gespeeld en af en toe een tweede stemmetje te hebben gezongen ben ik in The A’jemetz’ntweeënband meer gaan zingen. Ook deze tak van sport in de muziek bevalt me zeer.

John Kalma: Accordeonist en tweede stem
Als klein jongetje wilde ik maar wat graag spelen op het elektrische orgel in mijn ouderlijk huis, maar met de korte beentjes kwam ik niet eens in de buurt van de voetpedalen. Ik was te klein! Eindelijk, op 8 jarige leeftijd mocht ik op orgelles, de pedalen haalde ik net, met mijn tenen. Al snel kwamen leuke liedjes uit de huiskamer van huize Kalma. Een aantal jaren later ben ik naast het orgel ook accordeon gaan spelen. Een prachtig en veelzijdig instrument. De uitvinding van de eerste keyboards was een fantastisch uitkomst want ik begeleidde in die jaren het Deventer gospelkoor Kol-le-Aviv. Een keyboard meenemen bleek een stuk gemakkelijker dan een elektrisch orgel.

Naast de optredens met The A’jemetz’ntweeënband, verzorgen Theo en ik optredens met de band G-key. Een jeugdige band met zes jonge muzikanten en zangeressen die kerkdiensten begeleiden met hippe, vlotte nummers en gevoelige luisterliedjes.

Net als in de muziek van The A’jemetz’ntweeënband, zoek ik de muzikale diversiteit op en ben op diverse muzikale fronten bezig. Zo verzorg ik de muzikale begeleiding van het zangkoor Solis Mio en damesshantykoor Het Zeebanket. Tevens ben ik muzikaal leider en accordeonist bij Het Stijlorkest.

Ik hoop u gauw, op welke gelegenheid dan ook, te ontmoeten en te laten genieten van de muziek.